Duzlu keks

Hazırlanma qaydası: Qırmızı bibər kiçik kublar şəklində doğranılır. Zeytunlar, şüyüd və keşniş incə-incə doğranılır və pendir ovalanır. Yumurta, şəkər və duz mikserlə köpüklənənə qədər qarışdırılır. Duru yağ və qatıq əlavə edilir və mikserlə qarışdırılmağa davam edilir. Buğda unu, qarğıdalı unu, daha sonra isə bibər, zeytun və göyərtilər əlavə edilir, spatula ilə keks xəmiri qarışdırılır. Keksi bişirəcəyimiz qab yağlanır, qarışım qaba əlavə edilir və üzərinə küncüt səpilir. Öncədən isidilmiş 170 dərəcə sobada (alt-üst rejimdə) 55 dəqiqə bişirilir. Nəzərdə saxlayın ki, bu müddət hər soba üçün fərqli ola bilər, bu səbəbdən 45 dəqiqə sonra keksin bişməsinə nəzarət edin. Keksi sobadan çıxarandan sonra soyumasını gözləmək lazımdır. Daha sonra dilimlənir və servisə hazır edilir.

1 saat

Tərkibi:

Yumurta
3 ədəd
Bitki yağı
1 stəkan
Qatıq
1 stəkan
Qarğıdalı unu
2 xörək qaşığı
Un
2 stəkan
Qabartma tozu
1 paket
Şəkər tozu
1 xörək qaşığı
Duz
1 çay qaşığı
Şirin bibər
1 ədəd
Qara zeytun
10 ədəd
Xırdalanmış Feta pendiri
1 stəkan
Cəfəri
Bir çimdik xırda doğranmış
Şüyüd
Bir çimdik xırda doğranmış